Okategoriserade

Fotinpackningar

Därför bör du använda fotinpackning regelbundet

Att ta hand om sina fötter kan göra underverk för ditt välmående, det finns otroligt mycket punkter i fötterna som sägs kunna motverka allt från huvudvärk till energibrist. Många både kvinnor och män tycker att det är jobbigt att visa sina fötter under sommren, men det behöver inte vara så. Att ta hand om sina fötter kan ge ökat självförtroende och få dig att känna dig mer bekväm i sandaler. 

Visste du att över hälften av kvinnorna och ännu fler av männen aldrig har gjort en fotinpackning? Många uppger även att de väljer bort fotvård för att de har en bild av att det är för tidskrävande, medans de som regelbunder tar hand om sina fötter säger att det inte är så tidskrävande som de från början trodde och kommer fortsätta med de nya rutinerna. 

Att göra en fotinpackning en gång i veckan hjälper till att hålla dina fötter mjuka och lena, och ger ett mer välvårdat intryck. Det finns även inpackningar som verkar antipersperant och alltså kan minska svettningar på fötterna. 

Det här behöver du 

Man kan tro att det krävs mycket för den ulitmata behandlingen för dina fötter, men det behöver det inte alls göra. Med enkla och billiga medel kommer du långt även när du vill lyxa till det. Börja med att plocka fram en balja, fotsalt, en inpackning (finns att köpa i välsorterade matbutiker och skönhetsbutiker), fotfil, fotkräm och ditt favoritlack. 

Gör så här

Börja med att tappa upp varmt vatten och fotsalt i baljan, vänta några minuter så att saltet smälter. Sätt dig bekvämt och låt fötterna vila i vattnet i cirka tjugo minuter. Fila sedan bort eventuella förhårdnader på fötterna och klipp vid behov naglarna. När förhårdnder är avlägsnade och naglarna i önskad längd applicera inpackningen enligt instruktionerna på förpackningen. Skölj eller torka bort överflödig inpackning efter verkningstidens slut. Avsluta om du vill med att lacka naglarna och smörj in fötterna för att få ett långvarigt resultat. 

Nu kan du njuta av dina nyinpackade fötter i dina favoritsandaler eller med sanden mellan tårna på semestern, men glöm inte att fötternabehöver vård även vintertid då det ofta är torrare i liuften vilket lätt orsakar uttorkning och sprickor i fötterna om de inte vårdas regelbundet.