Okategoriserade

Ansiktsbehandlingar

Ansiktskur för trött hy ger ny energi och relax

Boosta din hud med enkla metoder hemma, koppla av och få en paus i vardagen. Här är några enkla tips på hur du kan göra din egen ansiktskur.

Gör ditt eget hemmaspa

Vi nordbor tenderar att få väldigt torr hy under vinterhalvåret av kombinationen torrt inomhusklimat och kyla utomhus. Just då är behovet av ansiktsvård också ofta som störst. Finns det då något lyxigare än att sjunka ner på en salong och unna sig en behandling av något slag? Trötthet, stress och vardagslunk försvinner och byts ut mot en behaglig känsla av lugn och harmoni.

Behandling på salong kan dock vara en ganska kostsam historia, även om det ofta ger gott resultat. Vi bestämde oss för att prova olika kurer och göra ett alldeles eget hemmaspa. Inte så svårt, inte särskilt tidskrävande, kräver ingen förbokning men ger en behaglig känsla av avkoppling och ny energi. Vi använde oss av produkter från Maria Åkerberg och Emma S. Två helt svenska produktserier med naturliga ingredienser och till bra pris.

Olika hudvårdsprodukter – samma procedur

Proceduren för de flesta ansiktskurer är oftast desamma. Rengöring, peeling, mask och kräm. Enkelt och effektivt! Detta anpassas självklart efter behov och hudtyp.

Först rengjorde vi ansiktet noga för att få bort alla sminkrester, krämer och föroreningar. Vi masserade in ordentligt och tvättade noga bort med ljummet vatten. När all kräm var borta duschade vi på ordentligt med ansiktsvatten och lät detta självtorka. Redan här infann sig en härlig känsla av renhet.

Därefter kan man med fördel massera med peeling, som finns i olika varianter. Vi använde en Enzym peel som stryks på och ska verka ett par minuter samt en vanlig traditionell peeling med korn som vi masserade in under ett par minuter och gav ansiktet en rejäl massage. Enzympeelingen sticker lite i huden, medan den korniga peelingen verkligen skrubbar rent. Båda ger bra resultat, så det får vara tycke och smak som avgör.

Nu är huden ren, mjuk och redo för att ta till sig alla nyttigheter som finns i ansiktsmasken och man sjunker ner i en stol, eller i badet med en lyxig mask som ska verka en stund. Vid val av mask får man fundera på vad man vill ha för resultat, men de flesta ger ny energi, hjälper huden att återuppbyggas och binder fukt och näring i trötta ansikten.

Efter masken kommer krämen och nu är huden redo för nya utmaningar och vi kände oss avkopplade med ny energi!

Gurkskivor på ögonen?

Något som länge förbryllat oss är varför alla reklambilder över behandlingar visar personer med kräm i ansiktet, en handduk på huvudet och gurkskivor över ögonen. Gurkskivor? I ansiktet? Varför då, undrar vi. En snabb titt på Google berättar att just gurka är uppfriskande, hjälper mot uttorkning och ska hjälpa till att ta bort mörka ringar under ögonen. På de salonger vi besökt har dock gurkan varit frånvarande. Vi använde istället bomullspads, som vi duschat med ansiktsvatten, över ögonen. Gurkan kan man ha som tilltugg!