Okategoriserade

Hasseludden

Jag kommer att berätta lite om Yasuragi Hasseludden som ligger i Saltsjö-Boo lite utanför Stockholm.
Det är ett japansk inspirerat spa med många olika aktiviteter och med fantastiska rum.
En upplevelse du aldrig kommer att glömma.

Hasseludden

Dom olika rummen

Hasseludden har många olika rum med olika stilar från japan, du kan beställa olika paket som det då ingår något av dom olika rummen, dom har till exempel ett rum som heter Ryokan hanare som betyder avskildhet på japanska, det är ett rum med en fantastisk utsikt över Stockholms skärgård och precis som i japan så sover man på futonmadrass och golvet är täck av vackra tatamimattor. Det är ett av dom finaste rummen, men det finns många andra rum som exempel Mezame som är det vanligaste japanska rummet och mezame betyder uppvaknande på japanska. Detta rum är också ett mycket vanligt japanskt rum med tatamimattor och en egen balkong.

Olika aktiviteter

Hasseludden har många olika aktiviteter som innefattar både mental träning och fysiska träningspass som exempel heart chakra meditation som till rytmisk musik som hjälper din kropp och ditt sinne att finns vila. Sen har dom även zenmeditation som hjälper dig med din hållning och andning.

Och för dom som vill ha fysiska träningspass så har dom qi gong där du lär dig att väcka muskler och blodkärl till liv.

Olika behandlingar

Dom har ett dussin olika massage på Hasseludden både dom klassiska massager och sen lite japansk massage så som bambumassage där du blir helkropps masserad av en bambupinne sen har dom en jätte skön behandling där dom trycker på dina energibanor och ger dig lite akupunktur, den här massagen heter shiatsu och jag kan rekommendera den starkt. 

Dom har ett fantastiskt japanskt bad där du kommer få lära dig att tvaga som japanerna gör för att rensa ur kroppen, sen har dom en värmekälla utomhus och en tillhörande bastu som du kan njuta utav.

Maten på Hasseludden

Dom har tre stycken restauranger varav en med enbart rawfood, samt två stycken barer med Sveriges största och bästa utbud av sake.

Ena restaurangen så får du en egen kock som står och tillagar din mat framför dig som jag personligen har som favorit på Hasseludden den heter teppanyaki.

Jag hoppas att du kommer få en trevlig vistelse på detta underbara spa.