Okategoriserade

En sida om spa och hudvård

Hudvårdsnördarnas guide till spakänsla för alla tillfällen

Älskar du också hudvård? Doften av spa, bastuträ, den härliga känslan efter en ansiktsbehandling eller att gå som på moln efter ett lyxigt fotbad? Häng med oss!

Vi är ett par i 40++ åldern som tagit spa och hudvård till en hobby. I våra pressade tidsstyrda liv behöver vi tillfällen att kunna varva ner, bli ompysslade, relaxa och ta hand om oss själva. Varje hotell med självaktning har en relaxavdelning, ett gym och stora spaanläggningar växer fram på landsbygden och vid kusterna. Utomlands blir gamla kurorter åter på modet med spa, hotell, kurbad och olika sorters bastulandskap. I butikerna växer det ständigt fram nya hudvårdsbutiker med bra produkter för hemmabruk. Vi älskar det!

Hälsa för både insidan och utsidan

Mår man bra inuti mår man också bra på utsidan, sägs det. Men vi tycker att ett välskött yttre också ger en inre tillfredsställelse. Ett lugn. Då menar vi inte kosmetika eller skönhetsoperationer, utan just att kunna se hudvård och kroppsvård som en del av friskvårdskonceptet. Att ta hand om sig, sköta sin hy, sitt hår och se till att koppla av med någon behandling gör att vi mår bättre, minskar stressen och kommer ner i varv. Våra resor leder alltid till något spa, en kurort eller ett hotell med spaavdelning, i Sverige eller utomlands.

Här kommer vi, i några avsnitt, att dela med oss av våra bästa tips i området, berätta om resmål, hudvård, behandlingar, produkter och metoder.

Hudvård för både kvinnor och män

Något som vi gillar och som är starkt på frammarsch är hudvård för män! Spabehandlingar för män, ansiktsbehandlingar för män och hudvårdsserier speciellt framtagna för den manliga huden och det manliga behovet. Tidigare var männen hänvisade till massage eller i bästa fall fotvård, men numera väljer vi oftast spa efter bådas behov och ser bredden av behandlingar för både män och kvinnor som ett starkt argument när vi väljer spa eller semester.

För stor och liten plånbok

Sparesor, salongsbesök och behandlingar är dock ofta en ganska stor utgift och inget de flesta kan roa sig med på veckobasis. Därför är det också viktigt att kunna skapa sin egen spaoas och relaxkänsla hemma med bra produkter och enkla metoder. Det sparar både tid och pengar, men är avkopplande och ger bra resultat! Hemma hos oss ingår ansiktsbehandling, fotbad eller ett långt härligt bad efter en peeling i fredagsmyset innan vi ens börjar på middagen.